Mi ez az egész?

Eleged van már a mostanság eléggé elszaporodott kamu oldalakból? Amikor egyik ismerősöd lájkol Facebookon egy vicces videót, aztán te is meg szeretnéd nézni és kiderül, hogy ez is egy „olyan” oldal? Hát nekünk is!

Bemutatkozik neked a www.ninegag.hu, ami egy olyan oldal, ami csak a szórakozásról szól. Ez itt a magyar klónja a www.9gag.com –nak, ami az egyik leglátogatottabb nemzetközi oldal. Azoknak szeretnénk igényes kikapcsolódást nyújtani, akik nem beszélnek angolul, de ugyanúgy igénylik a mókát. Az oldalt folyamatosan fejlesztjük, töltjük föl a legütősebb és legújabb posztokkal, hogy ne maradj le semmiről. Apróbb hibák előfordulhatnak, de javítjuk őket. Abban nyújt újat a többi magyar nyelvű viccportálhoz képest, hogy ennek a szerkesztésében TE is segíthetsz, mivel bárki, aki regisztrált tagunk meg tud osztani képeket vagy mémeket vagy akármit. Lehetőleg olyat próbálj megosztani, ami szerinted másoknak is tetszhet, mert máskülönben elég szomorú lesz az oldal. Szavazz mások posztjaira, hogy átkerüljön az „Ütős”-be!

Kezdő vagyok. Milyen tanácsaid vannak?

Regisztrálj! Elsősorban azért, hogy te is tudj posztot föltenni, illetve egyszerűbb a Facebookon keresztül megosztanod!

Használd a J és K betűket a gyors lapozáshoz!

Hogyan tudok regisztrálni?

Jobb fölül van egy ilyen piros kérdés, hogy „Még nem regisztráltál?”, oda kellene kattintani, vagy ha már regisztráltál, akkor itt tudsz belépni! Katt a regisztrációra, add meg a felhasználóneved és a mailcímedet, majd töltsd ki a captchát! Azonnal be is leszel lépve, legközelebb pedig használd az e-mailben kapott jelszavadat! Regisztrálhatsz facebookkal is, ekkor elég alul a „Belépés Facebook felhasználóval” gombra kattintani.

Ha regisztráltam, ki láthatja az adataimat? Kapni fogok kéretlen reklámokat vagy hírlevelet?

Semmi ilyesmi! Csak azért kérjük a regisztrációt, hogy ne árasszák el a honlapot mások baromságokkal és ne tudják megbénítani mindenféle unatkozó hekkerek. Mi nem gyűjtjük össze a mailcímeket, hogy aztán majd odaadjuk valami marketingcégnek, nem vagyunk ilyen görények és nem is leszünk! Pusztán az oldal biztonsága miatt tartjuk szükségesnek. Hírlevelet nem küldünk. Pont.

Regisztráltam és a kiskorú gyermekem is használja a gépemet! Mit csináljak, hogy ne kelljen kilépnem minden alkalommal, hogy ne turkáljon a korhatáros posztok között?

Jobb felül a menüben klikk a „Profil szerkesztése” gombra, majd az oldal alján kapcsold be a korhatár szűrőt!

Mit jelent a „követés”? Hogyan tudok „követni”?

Ez itt is olyan, mint a twitteren. Gondolom most ettől aztán sokkal okosabb lettél. Bővebben, ha valaki tetszik, akkor értesítést kapsz, ha új posztot tesz föl vagy kommentel valahová. Ha nem szeretnéd a poszt szerzőjét követni, csak magát a posztot, akkor azt ott tudod megtenni a posztnál. Csak mert nem volt eddig elég szóismétlés: poszt.

Hogyan töltsek föl posztot?

Csak regisztrált tagok tudnak posztot feltölteni, így ha még nem tetted volna eddig, regisztrálj! Egyszerre csak egy file-t tudsz feltölteni a számítógépedről! Először jobb felül a kis képre rámész a kurzorral ott lejön egy menü. Kattints az „Új poszt hozzáadása” menüpontra, majd a „Kép feltöltése” gombra. Húzd be a képet a saját mappádból vagy a „Fájl kiválasztása”-val kikeresheted a gépedről. Figyelem! Maximum 2MB-os képet tudsz feltölteni, ha nagyobb a kép, akkor le kell kicsinyítened! A „Beszúrás posztba” megnyomása után a „Cím”-hez egy a poszthoz illő mondatot írj, légy kreatív! Írhatod akár a csattanót is oda, úgyis mindenki utoljára a címet olvassa el. Válassz kategóriát! Profik a „Kép URL hozzáadásával” is játszhatnak, itt a linket másold be a lenyíló helyre! A „korhatáros” posztokat csak regisztrált felhasználók láthatják, ha akarják. A „Forrás”-hoz pedig beírhatod honnan van a kép (pl. ha másik oldalról származik az eredeti kép). A végén klikk a „kiposztol” gombra és kész is. Adminok engedélyezése után már ki is megy a világhálóra a kreálmányod és mindenki csodájára járhat. Oszd meg Facebookon is!

Mik azok a „csatornák”?

A csatorna mesterséges  létesítmény, amelyet a vízépítési gyakorlatban belvíz, öntözővíz, üzemvíz, szennyvíz stb. elvezetésére vagy hajózásra alkalmaznak (by wikipedia). Na de komolyra fordítva a szót: nálunk a csatornák a posztok kategóriái. Hogy miért nem azt írtuk kategóriák? Miért, miért? Mert csak. Azért. Ha kiválasztasz egy kategóriát, akkor csak azokat a típusú posztokat látod. Ha újra az összeset szeretnéd látni, kattints a ninegag logóra jobb felül vagy az „Ütős”-re, vagy a „Friss”-re, csak az „x”-re ne, mert akkor becsukod az ablakot!

Mi az a jel ott fölül, amin két vonal keresztezi egymást?

Hát az, amikor a dolgok megcsavarodnak vagyis összetekerednek, sodor, pödör, tekeredik. Nem szórakozom tovább az idegeiddel: véletlenszerűen követik egymást a posztok a gomb megnyomása után. Ha újra a friss vagy az ütős sorrendet szeretnéd, akkor klikkelj oda.

Mi az a mosolygós arcoska a posztok mellett és mi történik ha rákattintok?

A mosolygós arcocskára mindenki rákattinthat, akinek tetszik a poszt. Gyűjts össze minél többet, hogy minél előbb kikerüljön a posztod az Ütősbe!

Mit kell tennem, ha meggondoltam magam és le akarom szedni a posztomat?

Természetesen itt is igaz a mondás, hogy ami az internetre kikerül, az ott is marad. De ha mégis valami gondod van, akkor írj az admin@ninegag.hu -ra.

Föl szeretném venni a kapcsolatot az oldal készítőivel! Hogyan érhetem el őket?

Ezen az e-mail címen várjuk kérdéseidet és nem várjuk problémáidat: admin@ninegag.hu. Viccelünk, természetesen meghallgatjuk a problémáidat is. Viccelünk: nem. Viccelünk: de… Mivaaan?!

Na, ne ezt olvasgasd, inkább menj és mulass jól a posztokon! :)

Kommentek